Artemis Body & Mind

Monique de Boer

Mijn naam is Monique de Boer en het is mijn passie en levensdoel mensen in contact te brengen met hun gevoel en innerlijke kracht. Graag help ik jou te ontdekken wat jouw unieke talenten zijn. Met coaching breng ik je terug naar je essentie, zodat je kunt gaan leven vanuit je hart en kunt zijn wie je werkelijk bent. 

Ik ben EIK Therapeut (Enneagram Integratie Kunde), Enneagram coach en internationaal gecertificeerd Psych-K Facilitator. Overige opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd zijn Energetic Psychology, Soul Body Fusion Healing, Emotionele Psychologie, coaching, chakrapsychologie, spirituele- en intuïtieve ontwikkeling. 

In 2001 heb ik Artemis Yogacentrum opgericht. Ik heb de beroepsopleiding Yoga, Meditatie en Oosterse Psychologie gevolgd. Met als specialisaties Chakra Psychologie en Meditatie. Van 2006 t/m 2017 heb ik meer dan 100 yoga- en coachingsreizen georganiseerd en begeleid onder de naam Artemis Body & Mind Reizen. 

Met coaching breng ik je figuurlijk en soms letterlijk in beweging zodat de energie weer gaat stromen.

Ik ben lid van het PEP (Platform Enneagram Professionals) en als coach/therapeut aangesloten bij CAT (Collectief Alternatieve therapeuten) en GAT (Geschillencommissie Alternatieve Therapeuten). 

Mijn toolbox

Tijdens het coachen maak ik gebruik van de volgende coach toools:

EIK (Enneagram Integratie Kunde)
EIK coaching kan je helpen bij je ware kern te komen. Gebeurtenissen in je leven kunnen er voor gezorgd hebben dat je bepaalde strategieën of gedrag bent gaan toepassen wat je nu niet meer helpt.  Met EIK coaching ga je dit afpellen en loslaten zodat je bij je ware kern komt. Van hieruit kun je de voor jou juiste keuzes maken en doen wat goed is voor jou.
 
In de EIK methode wordt gebruik gemaakt van het Enneagram, een eeuwenoud sychologisch model. Het Enneagram beschrijft 9 persoonlijkheidsstructuren: 
1. Perfectionist
2. Helper
3. Winnaar
4. Romanticus
5. Waarnemer
6. Loyalist
7. Avonturier
8. Baas
9. Bemiddelaar
 
We bekijken welk enneatype op dit moment jouw dominante type is en of dit je oorspronkelijke essentie type is waarmee je geboren bent. Met behulp van de EIK methode worden je persoonlijkheidstypen laag voor laag afgepelt tot je bij je essentietype uitkomt. Hiermee neem je belemmerende overtuigingen weg, laat je overbodige ballast los en kom je bij je ware kracht. Je leert hierbij waar jouw kwaliteiten liggen en wat je valkuilen zijn. 

Emotional Freedom Technique (EFT)
EFT is een methode om negatieve emoties te transformeren naar positieve gevoelens. Het bestaat uit het zachtjes kloppen/tikken op speciale punten op het lichaam. Emoties, herinneringen en overtuigingen laat je los waardoor er ruimte komt voor nieuwe energie. 

Psych-K
Psych-K is een krachtige methode om positieve veranderingen aan te brengen in je onderbewustzijn. In dit onderbewustzijn heb je duizenden overtuigingen opgeslagen die jouw dagelijks handelen, je gedachten, gevoelens en emoties sturen.

Met behulp van Psych-K is het mogelijk onbewuste negatieve overtuigingen, die jouw welzijn ondermijnen, om te buigen naar positieve ondersteunende overtuigingen. Zo kan stress gereduceerd worden, kunnen trauma’s geheeld worden en kun je een aanzet geven tot positieve veranderingen in je leven. 

Kinesiologie (spiertesten)
Kinesiologie betekent letterlijk bewegingsleer. Door middel van spiertesten kan gecommuniceerd worden met het onderbewustzijn. Het lichaam liegt nooit en daarom is spiertesten een ideaal middel om snel en makkelijk antwoorden naar boven te krijgen. Ik zet spiertesten in om onbewuste overtuigingen en blokkades op te sporen die jou niet dienend zijn. 
 
Weg naar vrijheid
De weg naar Vrijheid is een model van de ontwikkelfasen van een kind tussen 0 en 21 jaar.
Het bestaat uit 7 stappen die samen de ontwikkeling vormen van geboorte naar volwassenheid. Elke stap en de manier waarop deze wordt ontwikkeld is belangrijk. Wanneer deze stappen niet of niet goed ontwikkelen kunnen later problemen ontstaan in je leven. Dit model geeft inzicht in de ontwikkeling van de verschillende stappen en hoe deze je leven nu beïnvloeden. 
De 7 stappen zijn: veiligheid, verbinding, zelfstandigheid, ik en de ander, intimiteit, verantwoordelijkheid en vrijheid. 
 
Soul Body Fusion Healing
Soul Body Fusion is een snelle en krachtige energetische techniek om lichaam en ziel met elkaar te verbinden.
 
Helende meditatie & visualisatie
Visualisatie is eigenlijk niets anders dan je in beelden iets voorstellen. Door geleide visualisatie toe te passen in combinatie met meditatie kan een krachtige boodschap aan het onderbewuste worden doorgegeven. Zo kunnen processen transformeren, kun je inzichten of antwoorden krijgen of kan heling plaatsvinden. 
 
Chakra Balancing & Healing
Chakra’s vormen de verbinding tussen ons fysieke lichaam en onze aura. Je kunt ze voorstellen als een draaiend wiel van energie. Elk chakra is verbonden met een bepaald levensgebied. Wanneer ergens in het chakra systeem een disbalans ontstaat kan dat
effect hebben op je fysieke en emotionele balans. Door de chakra’s weer te balanceren kunnen negatieve emoties wegvloeien en pijn geheeld worden. 
 
Lichaamswerk
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hebben voortdurend invloed op elkaar. Wat je lichaam doet heeft effect op je mind en je gevoelens en emoties hebben effect op je lichaam. Door bewust het lichaam in beweging te brengen kan ook een emotioneel helingsproces in werking worden gezet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van yoga- en ademoefeningen. 

Ben je benieuwd of coaching iets voor je is en wat ik voor je kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Dit gesprek duurt maximaal 1 uur en is gratis en vrijblijvend.