Beleef een ontspannende yoga week aan de Griekse zee

Belangrijke informatie
over de yogareizen van Artemis Body & Mind

Wanneer je een yoga week boekt bij Artemis Body & Mind, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. We geven je graag zo helder mogelijke informatie alvorens je de reis boekt en vertrekt. Zo hoef je tijdens de reis écht helemaal nergens meer aan te denken.

Garantieregeling en VvKR

GGTO (Garantieregeling voor Gespecialiseerde Touroperators)

Elke reisorganisatie is wettelijk verplicht over een garantieregeling te beschikken. Artemis Body & Mind is hiervoor aangesloten bij GGTO (Garantieregeling voor Gespecialiseerde Touroperators). De Stichting GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn voor vertrek maar ook tijdens je verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens je verblijf de terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van €15,00 per boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Vereniging van Kleinschalige Reisorgisaties

Vereniging van Kleinschalige Reisorgisaties
Artemis Body & Mind is aangesloten bij de VvKR. Deze vereniging biedt een platform voor kleinschalige reisorganisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. Kleinschalige reisorganisaties nemen een aparte plek in binnen de reisbranche. Het gaat hier om reisorganisaties gespecialiseerd op een bepaald gebied of activiteit en gerund door betrokken eigenaren met een schat aan ervaring die graag gedeeld wordt met de reizigers.

Alles wat je moet weten over onze yogareizen

Boeken
Boeken van 1 van onze reizen kan door het invullen van het online boekingsformulier. Na ontvangst van de boeking sturen wij een boekingsbevestiging met factuur per email. Ook de overige reisinformatie wordt door ons per email verstuurd, waaronder hoe de thuisblijvers ons tijdens de reis kunnen bereiken.

Vliegticket
Omdat vluchttijden van chartervluchten onderhevig zijn aan wijzigingen vermelden we hier geen voorlopige vluchttijden. Je ontvangt de vluchttijden samen met het ticket en de reisinformatie uiterlijk 1 week voor vertrek.

Duurzaam toerisme
Wij sterven ernaar dat de lokale bevolking zoveel mogelijk profiteert van onze komst. Daarom werken we samen met lokale agenten en kopen zoveel mogelijk lokale producten in. Van onze gasten verwachten wij dat ze respectvol omgaan met de bevolking, de natuur en het milieu. We vragen je rekening te houden met plaatselijke gebruiken en kledingvoorschriften, bewust om te gaan met water en energie en geen afval in de natuur achter te laten.

Samenstelling van de groep
Het grootste gedeelte van de deelnemers aan onze reizen is alleenreizend, uiteraard zijn echter ook stellen en vrienden welkom. In verband met de Wet op de Bescherming van de Privacy is het ons niet toegestaan namen en persoonlijke gegevens zoals emailadressen van deelnemers vooraf door te geven aan medereizigers. Je ontvangt daarom ook geen deelnemerslijst.

Kinderen
Tijdens onze reizen komen onze deelnemers met als doel het vinden van rust en ruimte en om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom zijn deze weken niet toegankelijk voor kinderen.

Maaltijden
De maaltijden die geserveerd worden zijn veelal vegetarisch (tenzij bij de reisomschrijving anders vermeld). Je kunt je dieetwensen aan ons doorgeven. Hiermee zal bij de bereiding zo veel als redelijkerwijs mogelijk is rekening worden gehouden.

Gezondheid en inentingen
Elke deelnemer aan onze reizen is verplicht alle lichamelijk en/of psychische klachten vooraf aan ons door te geven. Ook als deze niet relevant lijken. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met deze informatie om. Wij benadrukken dat onze reizen geen therapie zijn. Heb je psychische klachten overleg dan altijd vooraf met je behandelend arts of therapeut. Bij ernstige psychische klachten dient voor boeking contact met ons te worden opgenomen voor overleg. Voor informatie over inentingen kun je contact opnemen met je huisarts of kijken op www.gezondopreis.nl.

Doorgang van de reis
Voor de reizen is een minimum aantal deelnemers vereist. Uiterlijk 10 dagen voor vertrekdatum beslist Artemis Body & Mind of een reis doorgaat. Wanneer een reis niet doorgaat zullen wij altijd een aantal alternatieven aanbieden. Uiteraard wordt bij annulering door ons de reeds betaalde reissom volledig terug betaald. Niet bij ons aangeschafte vliegtickets worden niet vergoed. Het is daarom belangrijk bij je reisverzekering te informeren of dit gedekt is.