Artemis Body & Mind

Erik van den Meerendonk

“Ik ga er vanuit dat je alles al weet en alles al kunt.” Dit is mijn uitgangspunt bij elke persoonlijke ontwikkelingsvraag die ik krijg. Om als mens meer in je kracht te komen, is het niet nodig om duizend-en-één dingen bij te leren.

Het gaat er om die dingen achter te laten die je belemmeren. De opgebouwde patronen, de spoken uit het verleden, de irreële angsten en de rare kronkels van het ego. Vind ze, ontdek ze, omarm ze liefdevol. En schop ze daarna de deur uit! 
Het is een opschoonactie die ruimte geeft. Ruimte om meer vanuit het hart en eigen intuïtie te leven.

In mijn werk als coach vertrouw ik op de rijkgevulde gereedschapskist met methoden en oefeningen die ik altijd bij me heb. Soms past een energetische oefening, soms maak ik een familieopstelling. Soms is het Freud, soms is het Skinner. Bewustworden, aanvaarden, snappen, loslaten. Dat klinkt eenvoudig toch?"

Erik van den Meerendonk studeerde psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij ging aanvankelijk aan de slag als organisatie-adviseur bij de ANWB. Zijn reislustige aard stuurde hem echter al snel naar diverse uithoeken van de Wereld.

Hij zwierf een jaar door Azië en leerde mediteren in een boeddhistisch klooster. Na een vierjarig verblijf in Frankrijk keerde hij terug in Nederland en legde zich toe op het trainen van teams en ondernemingsraden in tal van bedrijven. In de loop van zijn carrière kwamen er uit die groepen steeds meer persoonlijke vragen zijn kant op. Om ook daarmee op zorgvuldige wijze om te kunnen gaan, volgde Erik een opleiding bij het ITIP. Bij dit Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie volgde hij de twee-jarige opleiding “instrument voor hulp”. Hij maakte kennis met een coachingsstijl die vanuit diverse methodieken en mensbeelden werkt. Hij ontwikkelde zich van een pratende coach tot een begeleider die reageert op wat hij ziet en aanvoelt. Praten werd doen.

Om vorm te geven aan het begeleiden van mensen in hun persoonlijke groei is hij de samenwerking met Monique de Boer aangegaan. 

Ben je benieuwd of coaching iets voor je is en wat ik voor je kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Dit gesprek duurt maximaal 1 uur en is gratis en vrijblijvend.